CSlogo

CyberSupport.hu

A Poloniex eset tanulságai

A Poloniex kriptovaluta csereplatform, amelyet 2019-ben Justin Sun, a Tron alapítója vásárolt meg, egy jelentős biztonsági incidens áldozatává vált, amelyben több mint 100 millió dollár értékű digitális eszköz érintett. Egy Poloniex tárca biztonsági rése miatt, jelentős összegű kriptovaluta kiáramoltatására került sor. Elemzőcégek, mint a PeckShield és az Arkham Intelligence, azt becsülték, hogy a támadók által ellopott összeg meghaladja a 100 millió dollárt.

A csereplatform válaszul ideiglenesen letiltotta az érintett pénztárcát és megkezdte az esemény körülményeinek alapos kivizsgálását. Justin Sun vállalta, hogy a platform megtéríti az érintett felhasználók veszteségeit és nyilvánosan kijelentette, hogy a Poloniex pénzügyileg stabil helyzetben van ehhez. Sun továbbá egy 5%-os “whitehat bounty” jutalmat is felajánlott a támadónak, amennyiben az visszatéríti az eltulajdonított összegeket, ellenkező esetben jogi lépéseket tervez indítani.

A Poloniex csapata részben azonosította és befagyasztotta a hacker címéhez kapcsolódó eszközök egy részét. Sun szerint a veszteségek kezelhető határokon belül maradtak, és a platform működési bevételei elegendőek a fedezésre. A cikk kiemeli, hogy a csereplatform már helyreállította rendszereit, megőrizve a releváns bizonyítékokat és a következő napokban fokozatosan újraindítják a betétek és kivonások folyamatát, biztosítva a teljes körű biztonságot.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük