CSlogo

CyberSupport.hu

Milliókat emeltek ki kriptotulajdonosok zsebéből

A digitális korban a kriptovaluták egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint befektetési eszközök és fizetési módszerek. Azonban a digitális eszközök növekvő használata mellett a kiberbiztonsági fenyegetések is egyre inkább előtérbe kerülnek. Egy friss esemény kapcsán a blokklánc elemző, ZachXBT arra figyelmeztet, hogy a népszerű jelszókezelő, a LastPass felhasználói komoly veszélyben vannak. Egy döbbenetes támadássorozat során több mint 25 felhasználótól loptak el összesen körülbelül 4,4 millió dollár értékű kriptovalutát, mindössze egy nap alatt.

A támadások 2023. október 25-én történtek, és a kriptovaluta közösségben nagy riadalmat keltettek. A MetaMask kriptotárca egyik fejlesztője, Taylor Monahan szerint a hackerek célba vették a nagyobb vagyonnal rendelkező befektetőket. A támadások nem csak a jelenlegi biztonsági rések kihasználására utalnak, hanem egy hosszabb ideje tartó biztonsági problémára is rávilágítanak. A LastPass már 2022 decemberében is két támadást szenvedett el, amelyek során a hackerek hozzáférhettek a felhasználók érzékeny adataihoz.

Monahan kiemelte, hogy az áldozatok között neves kriptovállalatok alkalmazottai, kockázati tőkebefektetők és olyan személyek találhatók, akik decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollokat hoznak létre, szerződéseket telepítenek, teljes csomópontokat futtatnak, és az Ethereum Name Service-t használják. Az áldozatok profilja alapján egyértelmű, hogy a hackerek a magasabb értékű célpontokra koncentráltak, hiszen a legkisebb összeg, amit egy magánszemélytől elloptak, jóval több mint 10 000 dollár volt.

Ez az eset ismét rámutat arra, hogy a digitális eszközök tárolása és kezelése során kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonsági intézkedésekre. A kriptovaluta tulajdonosoknak folyamatosan tájékozódniuk kell a legújabb biztonsági gyakorlatokról, és proaktívan kell eljárniuk a potenciális fenyegetések ellen. Az ilyen típusú támadások nem csak anyagi veszteséget okozhatnak, hanem a digitális bizalom megingásához is vezethetnek a kriptovaluták és a blokklánc technológia iránt.

A kriptopénzek világában a biztonság nem csupán egy opció, hanem alapvető követelmény. A digitális vagyon védelme érdekében minden felhasználónak és befektetőnek ébernek kell lennie, és meg kell tennie a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megvédje digitális értékeit a kiberbűnözők egyre ötletesebb és agresszívabb támadásaival szemben.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük